over broodje van samir


Ik wil gewoon een tering goed broodje maken.

Alle condimenten maak ik zelf: van de mayonaise en de hot sauce tot aan de gefermenteerde pickles.


Geen troep; echt eten

Als kind at ik met lange tanden het zuurdesembrood met natuurlijke (lees: onsmeerbare) pindakaas van de biowinkel. Ik smachtte naar een snee casino‑wit met margarine en Venz hagelslag. Sinds ik iets droger ben achter mijn oren realiseer ik me dat – zoals eigenlijk altijd – mijn moeder gelijk had: het doet ertoe om te weten wat je eet en waar het vandaan komt. En: met weinig kan er veel. Wat in de jaren ’90 nog wel gezien werd als ‘geitenwollensokken’ omarm ik met terugwerkende kracht volledig. Daarom haal ik mijn ingrediënten bij geweldige makers uit de buurt van Arnhem (en soms iets verder) die deze filosofie delen. Weer onderdeel worden van deze ecologische en culinaire wereld voelt als thuiskomen.


Geen fluff, wel smaak

Voor mij zegeviert eenvoud over moeilijk doen. Ik werk simpel waar het kan, en complex waar het nodig is. Dat vertaalt zich in een overzichtelijke en begrijpelijke kaart met boeiende smaken. De producten die ik gebruik wisselen mee met het seizoensaanbod van mijn leveranciers. Ik bied altijd de volgende drie broodjes-opties aan: vegan, zuivel en vlees. Naast deze drie zal er zo nu en dan een special verschijnen. Zie instagram voor het huidige aanbod. momenteel is er nog geen aanbod


Naast mijn broodjes verkoop ik in de winkel een wisselend aanbod aan huisgemaakt eetwaar.


de leveranciers


      Brood:
        de Knollentuin, Nijmegen.
      Groenten:
          de Horsterhof, Duiven.
          de Mijmering, Arnhem.
          Spijkerzwam, Arnhem.
          Lindenhoff, Baambrugge.
      Kaas:
          Ravenswaard, Afferden.
          Lindenhoff, Baambrugge.
      Vlees:
        Lindenhoff, Baambrugge.


-   eenvoudig doch voedzaam   -